Annons

Lång målvakt klar för Växjö DFF

Växjö • Publicerad 15 augusti 2023
Hensley Hancuff lånas in av Växjö DFF.
Hensley Hancuff lånas in av Växjö DFF.Foto: Lewis Gettier, NC Courage Content Team/Lewis Gettier

Växjö DFF har gjort klart med en ny spelare. Det handlar om 23-åriga målvakten Hensley Hancuff som lånas in från North Carolina Courage i den amerikanska högstaligan NWSL. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2024 och den 190 centimeter långa målvakten ansluter till den allsvenska klubben direkt.

– Hensley är en väldigt spännande målvakt som kommer förstärka oss på fler sätt i spelet. Hon är en duktig målvakt som med sin imponerande längd kommer vara en trygg punkt där bak och kanske framförallt i det längre spelet utifrån. Att hon har utövat gymnastik har kanske hjälpt henne då hon är väldigt snabb och flexibel vilket är få förunnat hos längre målvakter som även spelet med fötterna är där hon är stark. Det ska bli roligt att se henne här och hur hon kan utvecklas i vår miljö, säger sportchef Dennis Popperyd.

Annons

I en kommentar säger Hensley Hancuff att hon är väldigt tacksam och ser fram emot att få spela med Växjö DFF. Hon ser det som en stor möjlighet och vill förbättra sig både tekniskt och taktiskt.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons