Annons
Växjö

Lång väntan på pass – nu JO-anmäls polisen

Växjö • Publicerad 16 mars 2022
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Ett 20-tal personer runtom i landet har anmält polismyndigheten till JO, Justitieombudsmannen, med anledning av de långa väntetiderna för nya pass.

Bakom det rådande passkaoset ligger coronapandemin som byggt på köerna under två års tid och sedan coronarestriktionerna hävdes i februari har polisen sett ett ökat tryck på passbokningar.

Annons

I Växjö är den första tillgängliga tiden i september just nu och köerna fortsätter att växa för varje dag. Men åtgärder från polisens håll kan vara på gång, enligt Rickard Bowin som är receptionschef i Växjö.

– Det finns färdiga förslag som bara väntar på en underskrift, och jag kan inte se att det inte skulle bli av relativt snart, innan sommaren, säger han till SVT.

Lösningen handlar framförallt om att utöka öppettiderna. Den möjligheten ses över både regionalt och lokalt.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons