Annons
Växjö

Länsstyrelsen ger tumme upp för alkoholförsäljning på landsbygden

Växjö • Publicerad 6 juni 2022

Länsstyrelsen i Kronobergs län stödjer förslaget om gårdsförsäljning av alkohol på landsbygden.

Enligt Länsstyrelsen är det huvudsakliga skälet till att de stödjer förslaget att EU-rätten tillåter gårdsförsäljning med ett övrigt bevarat detaljhandelsmonopol. Så om det svenska alkoholmonopolet finns kvar tycker länsstyrelsen att en småskalig gårdsförsäljning är positiv och att försäljningen kan bidra till att landsbygdens turism- och besöksnäring stärks.

Annons

– Landsbygdsutvecklingen är en central fråga för Länsstyrelsen. En möjlighet till småskalig försäljning av alkohol på landsbygden kan bidra till att utveckla en modern och attraktiv landsbygd med lönsamma och livskraftiga företag, säger landshövding Maria Arnholm i ett pressmeddelande.

I förslaget är försäljningen möjlig oavsett var verksamheten är placerad, men länsstyrelsen tycker inte att någon försäljning ska kunna ske i tätorter eller i stadsmiljö. De vill att en tydligare geografisk begränsning till landsbygden behöver göras.

Här saknas innehåll

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons