Annons
Växjö

Länsstyrelsen Kronoberg går upp i stabsläge

Kronoberg • Publicerad 3 mars 2022
Kronobergs landshövding Maria Arnholm.
Kronobergs landshövding Maria Arnholm.Foto: Lena Gunnarsson

Med anledning av Rysslands pågående invasion av Ukraina går Länsstyrelsen Kronoberg upp i stabsläge från och med fredagen den 4 mars klockan 8.00. Det innebär att myndigheten går upp i en särskild krisorganisation för att hantera en händelse på ett effektivt sätt.

Beslutet togs på torsdagseftermiddagen då ett möte hölls mellan Länsstyrelsen, länets kommuner, Region Kronoberg, Försvarsmakten, Polisen och andra aktörer.

Annons

Den särskilda organisationen kommer att fokusera på att omvärldsbevaka, följa händelseutvecklingen och samverka med andra aktörer.

– Åtgärden beror på omvärldsläget. Vi går upp i stabsläge för att förbereda länet, dels för de konsekvenser som kriget kan föra med sig, dels för om Sverige skulle höja beredskapsläget, säger landshövding Maria Arnholm.

Staben kommer att ledas av Carin Lamme Lindh, samhällsutvecklingsdirektör.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons