Annons
Växjö

Länsstyrelsen om brevet med pulvret: ”Vill hota eller skrämma oss”

Växjö • Publicerad 30 mars 2023
Ett misstänkt brev utlyste brandlarmet i Växjö tingsrätt och Länsstyrelsen i Kronoberg.
Ett misstänkt brev utlyste brandlarmet i Växjö tingsrätt och Länsstyrelsen i Kronoberg.Foto: Calle Rydqvist

Länsstyrelsen Kronobergs lokaler fick under onsdagsförmiddagen utrymmas och spärras av efter att ett brev med ett okänt pulver skickats till myndigheten. Först fyra timmar senare kunde avspärrningen hävas efter att polisen bedömt pulvret som ofarligt.

Det tjugotal medarbetare på myndigheten som hade kommit i närheten av brevet isolerades under tiden som innehållet i brevet analyserades. Enligt Länsstyrelsen Kronoberg kom ingen person kom till skada men händelsen har skapat oro som behöver tas omhand hos medarbetare.

Annons

– På Länsstyrelsen Kronoberg kommer vi nu att arbeta vidare och ge stöd till medarbetare som behöver det, säger HR-chef Helén Jönsson i ett pressmeddelande.

Länsstyrelsen Kronoberg var en av 19 länsstyrelser runt om i landet som slog larm om att ett de tagit emot ett brev med ett okänt pulver under onsdagen.

– Pulvret i brevet visade sig vara ofarligt men händelsen är allvarlig. Att skicka vitt pulver i ett kuvert kan inte betraktas som något annat än att avsändaren vill hota eller skrämma oss. Nu ska vi analysera vad som har hänt, hur vi har agerat och utvärdera våra rutiner, säger Jimmy Petersson, säkerhetschef på Länsstyrelsen Kronoberg, i pressmeddelandet.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons