Annons
Växjö

Länsstyrelsen varslar om uppsägningar – så många tjänster försvinner

Växjö • Publicerad 22 februari 2024
Länsstyrelsen kronoberg
Länsstyrelsen kronobergFoto: Anna Nordström

På grund av minskade skötselanslag varslar Länsstyrelsen Kronoberg om uppsägning. På grund av verksamhetsförändringar blir det en övertalighet på naturförvaltningsenheten och sex tjänster försvinner.

– Vi har startat förhandlingar med arbetstagarorganisationerna och en anmälan om varsel har lämnats till Arbetsförmedlingen. Det här är en svår situation för våra medarbetare och vi ser nu över möjligheter till omplaceringar, säger Helén Jönsson, HR-chef på Länsstyrelsen Kronoberg.

Annons

Under 2022 fick Länsstyrelsen Kronoberg 19,5 miljoner kronor i skötselanslag till naturförvaltning och i år åtta miljoner kronor. De minskade anslagen och neddragningen kommer också att påverka arbetet med naturvård, biologisk mångfald och friluftsliv i länet.

– Det här är en förändring som tyvärr även blir märkbar för länets invånare då vi inte kommer att ha samma resurser för att sköta naturreservaten och Åsnens nationalpark, säger Jesper Witzell, enhetschef på naturförvaltningsenheten.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons