Annons
Växjö

Länstrafiken ska få fler att åka kollektivt - utan att det kostar mer

Växjö • Publicerad 16 mars 2023
Länstrafiken KronobergFoto: smålandsposten

Länstrafiken Kronoberg ser fortsatt röda siffror i boksluten. Efter att ha sett stora intäktsminskningar under och i efterdyningarna av pandemin så ser man nu rusande energi- och bränslekostnader. Därför har Länstrafiken nu fått i uppdrag av politikerna att se över all trafik för att locka potentiella resenärer - utan att utgifterna ökar. Det är den mest omfattande översynen på tio år.

– Vi går back. Vi har haft stora kostnadsökningar. Samtidigt har vi haft intäktsminskningar. Långsiktigt behöver vi det här för att få ihop Länstrafikens ekonomi, säger Patrik Söderqvist, trafikchef på Länstrafiken Kronoberg till P4 Kronoberg.

Annons

Målet mer översikten är att hitta nya vägar att få fler att åka med Länstrafiken, i första hand inom busstrafiken. Men vilka åtgärder som kommer vidtas menar Patrik Söderqvist att det är för tidigt att säga.

De första förslagen på förändringar kommer att komma under året. Tanken är att de ska genomföras nästa höst.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons