Annons
Växjö

Lärare avslöjade fusk genom att jämföra handstilarna

Växjö • Publicerad 24 mars 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Anders Johansson

Totalt åtta studenter vid Linnéuniversitetet misstänks för fusk, rapporterar Smålandsposten.

En av dem, som inte klarade en tenta i januari, misstänks för fusk på omtentan. I anmälan till disciplinnämnden skriver läraren att det utan en professionell analys av handstilar är tydligt att två olika personer har skrivit tentorna. En av dem har inte skrivits av den aktuella studenten.

Annons

Vidare misstänks fyra studenter, som alla läser på samma program, för försök till vilseledande. Studenternas arbeten stämmer till stor del överens med texter som lämnats in av tidigare studenter.

Ytterligare en student misstänkt för försök till vilseledande.

Två studenter misstänks även för plagiat då deras labbrapporter överensstämmer till 58 respektive 64 procent med tidigare inlämnade rapporter.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons