Annons
Växjö

Lärare i Växjö sparkade elev – varnas

Växjö • Publicerad 9 mars 2024
Bilden är en genrebild som inte har något med den aktuella händelsen att göra.
Bilden är en genrebild som inte har något med den aktuella händelsen att göra.Foto: Johanna Eriksson

En lärare på en högstadieskola i Växjö varnas efter att ha sparkat en elev på vaden. I den skriftliga varningen står det att lärarens agerande strider mot Växjö kommuns värdegrund, riktlinjer och policy.

Den anställda riskerar att bli uppsagd om det sker något mer som strider mot anställningsavtalet med kommunen.

Annons

Barn- och elevombudet (BEO) utreder händelsen efter att en anmälan om kränkande behandling kommit in. Enligt anmälan ska läraren ha rusat fram till en elev och sparkat denne på ena benet framför ögonen på andra elever.

Barn- och elevombudets (BEO) uppgift är att ta tillvara barns och elevers rättigheter i skolan genom att se till att förskolor och skolor följer den del av skollagen som handlar om kränkande behandling. BEO utreder uppgifter om kränkningar och kan även kräva skadestånd för barn och elever som varit utsatta för kränkningar och mobbning.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons