Annons
Växjö

Lärare ska ha sparkat elev – åtalas för misshandel

Växjö • Publicerad 27 april 2024
Växjö tingsrätt.
Växjö tingsrätt.Foto: Anna Nordström

En lärare på en skola i Växjö har åtalats misstänkte för ringa misshandel efter att ha sparkat en elev Det var i januari i år som läraren ska ha utdelat en spark på benet. Eleven i 15-årsåldern ska ha fått smärta i samband med misshandeln.

Det var under en fysiklektion på högstadieskolan som händelsen inträffade. Det ska ha varit stökigt under lektionen och när eleven boxade mot några sladdar som hängde ner från innertaket ska läraren ha sparkat honom på benet.

Annons

Läraren förnekar brott och har uppgett att hon flera gånger hade sagt till eleverna att inte svinga med de hängande sladdarna i taket och ”när hon möttes av en svingande sladd som var på väg mot hennes ansikte så reagerade hon reflexmässigt” och sparkade till eleven på ena benet. Kvinnan stängdes av från jobbet när misstankarna blev kända och hon har uppgett att det var en olyckshändelse. Hon menar att hon hade haft en tuff arbetssituation som kan ha bidragit till hennes reaktion.

Skolans rektor kommer under rättegången att få berätta om sina kontakter med eleven och läraren efter händelsen. En tjej som är jämnårig med eleven är också uppsatt som vittne.

Eleven vill ha 10 000 kronor i skadestånd för kränkning. Han har uppgett att sparken ”gjorde lite ont”.

Läraren har sedan tidigare varnats av Växjö kommun för att agerandet ”strider mot Växjö kommuns värdegrund, riktlinjer och policy”.

Barn- och elevombudet (BEO) utreder händelsen efter att en anmälan om kränkande behandling kommit in. Enligt anmälan ska läraren ha rusat fram till en elev och sparkat denne på ena benet framför ögonen på andra elever.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons