Annons

Lärare slog till elev – förlorade jobbet och döms för misshandel

Växjö • Publicerad 28 juni 2024
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Urban Nilsson

En lärare i Växjö slog till en elev i bakhuvudet. Nu har hon förlorat jobbet och dömts för ringa misshandel.

Det var i vintras som läraren vikarierade i en klass med elever i sjuårsåldern, trots att hon vid tidpunkten var sjukskriven för utmattningssyndrom. Lektionen har beskrivits som stökig och kvinnan har uppgett att hon, efter att ha sagt till barnen att de skulle vara tysta flera gånger ”genom en ofrivillig rörelse” råkade slå till en pojke i bakhuvudet med öppen hand.

Kvinnan har visat upp ett intyg från en psykolog om att hon på grund av sin utmattning inte var tillräckligt medveten om sitt agerande. Tingsrätten dömer dock kvinnan för ringa misshandel och hon ska betala 12 500 kronor i dagsböter och 8 000 kronor till pojken som fick lindrig smärta efter slaget. Tingsrätten skriver i domen att det inte framgått annat än att läraren hade kontroll över sin kropp vid tillfället och att hon måste ha varit medveten om sitt handlande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons