Annons
Växjö

Lärare varnas – bröt mot kommunens värdegrund

Växjö • Publicerad 26 oktober 2022

En lärare har fått en skriftlig varning för att ha uttryckt sig olämpligt i ett brev till elevens vårdnadshavare. Formuleringarna som kommunen slår ner på i brevet handlade om elevens avstängning och betygsättning.

”Vidare bedömer arbetsgivaren att du, i samma text, har missbrukat din förtroenderoll och brutit mot Växjö kommuns värdegrund genom din formulering om eleven”, står det i den skriftliga varningen.

Annons

”Vid förnyad misskötsamhet, upprepande av ovanstående handlingar eller andra förseelser som ej är förenliga med anställningsavtalet kommer frågan om skiljande från din anställning i Växjö kommun att prövas”, står det i varningen.

Skriftlig varning

• Skriftlig varning är en disciplinär påföljd som arbetsgivaren kan ge till en anställd som gör sig skyldig till fel eller försummelse i arbetet. Innan varningen utdelas ska den anställde få tillfälle att yttra sig och hans eller hennes fackliga organisation ska underrättas.

• Vid mycket allvarliga försummelser kan man bli uppsagd eller avskedad.

• Varningen kommer att finnas med i tjänstgöringsbetyget och kan på så sätt bli en belastning i framtiden.

Källa: Lärarförbundet

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons