Annons
Växjö

Läraren i Växjö kan utses till landets bästa

Växjö • Publicerad 29 maj 2024
Stina Jansson har jobbat på Kungsmadsskolans anpassade gymnasieskola i sju år. De senaste två åren har hon varit drivande i UF-företagandet på skolan.
Stina Jansson har jobbat på Kungsmadsskolans anpassade gymnasieskola i sju år. De senaste två åren har hon varit drivande i UF-företagandet på skolan.Foto: Anna Karolina Persson

Under onsdagskvällen utses årets vinnare i SM i Ung Företagsamhet. Under kvällen har läraren Stina Jansson på Kungsmadskolan också chansen att bli Årets UF-lärare i Sverige. Hon tilldelades det regionala priset i Kronoberg i mars och har nu placerat sig topp fem i landet och har chansen att vinna den prestigefulla titeln. Stina Jansson kommer att vara på plats under galan tillsammans med rektorn Emma Drott och kollegor från Kungsmadskolan.

– Att få arbeta med att utveckla UF på Anpassad gymnasieskola är en hjärtefråga för mig och att få göra det tillsammans med Stina ger en fantastisk glädje och är oerhört inspirerande!, säger Mia Johansson som arbetar som projektledare på Ung Företagsamhet Kronoberg

Fakta

Utdrag från motiveringen till Årets lärare i Kronoberg

Stina Jansson personifierar begreppet inkludering och utstrålar passion, glädje, motivation och ett jädra anamma som smittar av sig på alla runt omkring; elever, kollegor, skolledare och UF-kontoret. Årets lärare är relativt ny i Kronobergs UF-familj men har under sin korta tid här skapat ett stort avtryck och gjort skillnad för, och inspirerat så många.

Årets lärare delar UF Kronobergs inställning att UF är för alla och har bevisat det under sin tid som UF-lärare. Hon arbetar hårt för att möjliggöra nya arbetssätt och förmedlar en tydlig, genuin tro på elevernas arbete och har ett kreativt arbetssätt som får eleverna att utvecklas.

Hon utmanar och utvecklar inte bara sina elever utan deltar själv med liv och lust och bidrar med stort engagemang på evenemang som UF-Kronoberg anordnar.

Årets UF-lärare, Stina Jansson tog initiativ till att starta upp UF-företagande på Anpassad Gymnasieskola på Kungsmadskolan och resultatet av det hårda arbetet kan inte kallas annat än succé.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons