Annons
Växjö

Larm om båtolycka i Helgasjön – stor räddningsinsats

Växjö • Publicerad 4 november 2022
Foto: Carl Carlert

Vid femtiden på fredagskvällen ryckte ambulans, räddningstjänsten och sjöräddningssällskapet ut sedan man fått larm om en misstänkt båtolycka i Helgasjön, strax norr om Växjö.

– Det var en inringare som slog larm om att man sett en person som lyst med en röd lampa ute på sjön. Om denna person befann sig på en båt eller stod på land vet jag inte, säger ledningsoperatören vid Räddningstjänstsamverkan Småland-Blekinge.

Annons

Vid halv sextiden hade räddningspersonalen anlänt.

– Jag har inte mer information i nuläget. Vi har inte kunnat se något från land och räddningstjänsten har gett sig ut i båtar för att se om det finns någon nödställd, fortsätter ledningsoperatören.

Området som man letar i är strax norr om Helgö.

Vid halv sjutiden på kvällen höll man fortfarande på att söka i området.

– Räddningspersonalen har redan avverkat stora områden utan att hitta något men det arbetet kommer att fortsätta, säger ledningsoperatören.

Lite senare på kvällen meddelade räddningstjänsten att man hade avslutat sökinsatsen.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons