Annons
Växjö

Glödbrand i hus – räddningstjänsten fick ta sig ut med båtar

Växjö • Publicerad 29 maj 2021
Foto: Lena Gunnarsson

Vid halv tiotiden på lördagskvällen kom larm om en brand i ett hus i Växjö.

Enligt larmet hade det börjat brinna i ett hus i Helgevärma, på en halvö i Helgasjön strax norr om centrala Växjö.

Annons

Polisens ledningscentral i Malmö uppger att en brand ska ha uppstått i ett innertak i huset och de boende har själva försökt att släcka branden.

Enligt de första uppgifterna från Värends räddningstjänst vid tiotiden på kvällen skulle läget vara lugnt på platsen. Man hade haft kontakt med de boende som uppgett att man har sett rök vid murstocken.

– Vi är på väg ut med båtar till huset. Det är lite knepigt att ta sig ut. Men vi tror att det kommer att röra sig om en efterkontroll från vår sida, säger Hans Fransson vid Värends räddningstjänst.

En stund senare på lördagskvällen meddelade Hans Fransson att läget var lugnt.

– Det har varit en glödbrand i taket i en sommarstuga på halvön. Ägarna till stugan hade gjort ett bra och rådigt ingripande med en pulversläckare. Vi kontrollerade så att elden inte hade spridit sig, berättar han.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons