Annons
Växjö

Larm om höga smällar på flera platser i Växjö

Växjö/Kronoberg • Publicerad 28 december 2021 • Uppdaterad 29 december 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Petter Trens

Polisen har under tisdagen fått in flera larm om smällar i Växjö kommun. Under natten till tisdagen kom larm om att ungdomar sköt raketer vid Stora Räppevägen.

– Vi åkte till platsen för kontroll och pratade med ungdomarna på plats om vad som gäller, säger Evelina Olsson på polisens ledningscentral.

Annons

Under tisdagskvällen har ytterligare två larm om smällar ringts in till polisen. Vid klcokan 19.57 ringde en person in om att ungdomar sköt smällare vid Smedsvängen, bakom Lidl-butiken på Teleborg. Drygt 40 minuter senare kom larm om smällar vid Sommarvägen.

Under eftermiddagen larmades Ljungbypolisen om att någon eller några kastade ner raketer på en innergård från tredje eller fjärde våningen i ett flerbostadshus på Krokvägen i Ljungby. Det ska ha rört sig om större smällare.

– Det har inte lett till någon brottsanmälan i Kronobergs län. På andra platser i region Syd har det blivit lite olika åtgärder. Vi har skrivit några anmälningar om brott mot ordningslagen, pratat med vårdnadshavare och i vissa fall tagit smällare i beslag, säger Evelina Olsson på polisens ledningscentral.

Vad är det som gäller för fyrverkerier?

– Det är olika regler i olika kommuner men allmänt handlar det om att man bara får smälla under en begränsad tid på nyårsafton, annars krävs polistillstånd, och att ingen under 18 år får hantera smällarna. När vi får ett samtal larmas det ut till patruller i området och de som har möjlighet åker dit och kontrollerar detta om de inte har något annat som är högprioriterat.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons