Annons
Växjö

VÄXJÖ: Larm om misstänkt farligt föremål – var ofarligt

Polisen spärrade på fredagen av kring höghuset på Hov efter att ha fått larm om ett misstänkt farligt föremål. Det visade sig senare vara ofarligt.
Växjö • Publicerad 2 juni 2023
Larmet orsakade ett stort pådrag.
Larmet orsakade ett stort pådrag.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Det var strax innan klockan 14 på fredagseftermiddagen som polisen kallades till Hov i Växjö med anledning av ett larm om ett misstänkt föremål. Enligt polisens hade en person hittat ett föremål, som inte har legat där innan, i ett buskage i en park. Polisen spärrade av ett område runt föremålet i väntan på vidare undersökning.

– Det var en privatperson som slog larm om det här föremålet som inte har legat i det här buskaget tidigare. Larmet kom in klockan 13.47 och vi håller nu på att undersöka föremålet för att ta beslut om vilka vidare åtgärder som ska vidtas, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral.

Annons

Boende i det aktuella höghuset uppmanades undvika vistas i rum, stå i fönster eller på balkong som vetter mot sydlig och sydöstlig riktning.

Polisens nationella bombskydd (NBS) och kriminaltekniker var på plats och kunde vid 17.30-tiden konstatera att det rörde sig om ett ofarligt föremål.

Vad det rörde sig om för typ av föremål är polisen förtegen om.

Foto: Lars-Göran Rydqvist

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Amelia RydebergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons