Annons

Bilförare och fotgängare i olycka i Växjö – kvinna avliden

Växjö • Publicerad 30 mars 2023 • Uppdaterad 31 mars 2023
Minst en person har fått åka med ambulans från olycksplatsen.
Minst en person har fått åka med ambulans från olycksplatsen.Foto: Carl Carlert

Här saknas innehåll

Strax före klockan tolv på torsdagen kom larm om en trafikolycka på Teleborg i Växjö och räddningstjänst och ambulans ryckte ut till platsen.

Enligt larmet hade en person blivit påkörd på Framtidsvägen, i närheten av Ica Kvantum.

Annons

– Jag har inga uppgifter än om skadeläget eller om det behövs ambulansvård. Räddningstjänsten har stängt av Trummenvägen och Framtidsvägen vid korsningen, sade ledningsoperatören vid Räddningstjänstsamverkan Småland-Blekinge under eftermiddagen.

– Polisen är på plats och det är en olycka mellan en personbil och en person. Jag vet inget mer än så i nuläget, sa Evelina Olsson vid polisens ledningscentral strax efter olyckan.

Lite senare meddelade polisen att två personer hade förts till sjukhus med ambulans. Enligt uppgifter till Smålandsposten var det en kvinna och ett barn som fördes till Växjö lasarett. Region Kronoberg hade vid tretiden på eftermiddagen inga uppgifter om skadeläget.

– Vi har tekniker vid olycksplatsen som genomför en brottsplatsundersökning. En polisutredning har inletts och vi försöker nu skapa oss en bild över händelseförloppet, säger Filip Annas vid polisens ledningscentral.

Strax före klockan 18.00 på torsdagskvällen meddelade polisen på sin hemsida att en kvinna i 75-årsåldern har avlidit till följd av olyckan. Anhöriga är underrättade.

Enligt polisen uppges barnet inte vara allvarligt skadat.

Foto: Carl Carlert
Jesper MarkenSkicka e-post
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons