Annons
Växjö

Dubbla trafikolyckor strax utanför Växjö – en person till sjukhus

Växjö • Publicerad 5 december 2022 • Uppdaterad 6 december 2022

Strax efter klockan sju på måndagskvällen kom larm om en trafikolycka på riksväg 23, i höjd med Sandsbro strax norr om centrala Växjö.

Enligt larmet rörde det sig om en singelolycka där en personbil hade krockat med mitträcket. Trafikverket uppger på sin hemsida att olyckan hade liten påverkan på trafiken.

Annons

– När räddningstjänsten kom fram visade det sig att olyckan hade hänt tidigare och samtidigt anlände en bärgningsbil som föraren hade ringt efter, säger ledningsoperatören vid Räddningstjänstsamverkan Småland-Blekinge.

Bara ett par minuter senare på måndagskvällen kom ytterligare ett larm om en singelolycka strax utanför Växjö. Enligt det larmet hade en bilförare kört ner i diket på väg 710 mellan Bergunda och Kättilstorp, strax sydväst om stan.

Det ska vara mycket halt och snöigt på vägen, enligt SOS Alarm.

– Där fick vägen stängas av och en bärgningsbil beställdes. En person har förts med ambulans till sjukhus, fortsätter ledningsoperatören.

Skadeläget för föraren var på kvällen okänt.

Foto: Herman Rydeberg
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons