Annons
Växjö

Lekplatsen i Växjö byggs om

Växjö • Publicerad 3 juni 2023
Under sommaren kommer rymdlekplatsen på Uranusvägen byggas om för att bli större, tryggare och mer tillgänglighetsanpassad.
Under sommaren kommer rymdlekplatsen på Uranusvägen byggas om för att bli större, tryggare och mer tillgänglighetsanpassad.Foto: Växjö kommun

Växjö kommun kommer under sommaren bygga om rymdlekplatsen på Uranusvägen för att den ska bli större, tryggare och mer tillgänglighetsanpassad. Det blir en ny utflyktslekplats som ska passa både yngre och äldre barn och familjer på utflykt.

– Tillgänglighet och trygghet är viktiga aspekter när vi planerar lekplatser och andra aktivitetsytor. När rymdlekplatsen nu byggs om satsar vi bland annat på rullstolsanpassad utrustning och mer belysning, säger Otto Lindlöf (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Annons

På den nya lekplatsen blir det bland annat olika rullstolsanpassade ytor och lekutrustning, som gummilandskap, gunga och karusell. Lekplatsen ska också innehålla en linbana, klätternät, studsmatta, en naturinspirerad del med koja samt ytterligare en rutschkana för yngre barn. Dessutom blir det en grill, väderskydd och nya sittplatser.

Lekplatsen kommer att vara helt avstängd under byggtiden som beräknas pågå till september.

Växjö kommun fick förra hösten en gåva på två miljoner kronor från föräldrakooperativet Eken på Östra Lugnet. Pengarna används nu till att rusta upp och utveckla lekplatsen.

Illustrationen på hur den nya rymdlekplatsen ska se ut ovanifrån.
Illustrationen på hur den nya rymdlekplatsen ska se ut ovanifrån.Foto: Växjö kommun

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons