Annons
Växjö

Lekplatsen i Växjö har byggts om – nu öppnar den

Växjö • Publicerad 5 oktober 2023
Under sommaren har Rymdlekplatsen på Uranusvägen byggts om för att bli större, tryggare och mer tillgänglighetsanpassad.
Under sommaren har Rymdlekplatsen på Uranusvägen byggts om för att bli större, tryggare och mer tillgänglighetsanpassad.Foto: Växjö kommun

Vi har vid flera tillfällen rapporterat om den ombyggda lekplatsen Rymdparken på Östra Lugnet i Växjö. Under torsdagen invigs utflyktslekplatsen som byggts om för att bli större, tryggare och mer tillgänglighetsanpassad.

Växjö kommun fick förra året en gåva på två miljoner kronor efter att Föräldrakooperativet Eken på Östra Lugnet i Växjö sålt sin förskola. I stadgarna stod det att vinsten vid en nedläggning av förskolan skulle gå till barnrelaterade verksamheter eller organisationer och pengarna gavs till kommunen för att bygga den nya lekplatsen på Uranusvägen.

Annons

Lekplatsen har olika rullstolsanpassade ytor och lekutrustning som gummilandskap, gunga och karusell. Lekplatsen har även en linbana, klätternät, koja, studsmatta och en rutschkana för yngre barn. Dessutom finns det en grillplats, väderskydd och nya sittplatser.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons