Annons
Växjö

Lena K Samuelsson från Växjö lämnar Aftonbladet: ”Dags för någon annan att ta över”

Växjö • Publicerad 30 januari 2024
Lena K Samuelsson lämnar rollen som chefredaktör, vd och ansvarig utgivare för Aftonbladet under våren.
Lena K Samuelsson lämnar rollen som chefredaktör, vd och ansvarig utgivare för Aftonbladet under våren.Foto: Lotte Fernvall/Aftonbladet

Lena K Samuelsson, som är uppvuxen i Växjö och under 80-talet jobbade på tidningen Kronobergaren, har varit chefredaktör, vd och ansvarig utgivare för Aftonbladet i sex år. Men nu står det klart att hon lämnar sina uppdrag.

– Det har varit en glädje att få leda Aftonbladet. Jag älskar den här tidningen, men nu är det dags för någon annan att ta över, säger Lena K Samuelsson i en kommentar.

Annons

Under sina sex år har hon styrt Aftonbladet genom flera utmaningar, som pandemi, lågkonjunktur, skenande inflation och en tuffare annonsmarknad.

Lena K Samuelsson har under sin karriär även varit nattchef och nyhetschef på Aftonbladet, chefredaktör på Svenska Dagbladet och koncerndirektör i Schibsted.

– Jag är tacksam för alla möjligheter jag fått i Schibsted och ser fram emot att fortsätta bidra, både i koncernen och utanför. Men nu vill jag ge mig själv ett nytt och lite friare yrkesliv, säger Lena K Samuelsson.

Hon kommer att vara kvar som chefredaktör, vd och ansvarig utgivare fram till att en ny publisher tillträtt och kommit in i jobbet, vilket väntas ske någon gång under våren.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons