Annons

Liga bryter sig in i firmabilar – polisen vill ha tips

Växjö • Publicerad 22 februari 2024
Polis.
Polis.Foto: ADAM WRAFTER

De senaste dagarna har flera företag utsatts för inbrott i firmabilar i Växjö och Moheda med omnejd. Enligt polisen har inbrottet skett nattetid när bilarna stått parkerade på garageuppfarter till bostäder.

I tisdags morse upptäckte tre hantverkare att det hade varit inbrott i deras firmabilar. Fordonen stod i Tjureda, där bilen rensades på ett tiotal elverktyg, Brittatorp, där en borrmaskin och ett specialverktyg för elmätning värd 30 0000 kronor stals, och i Åryd där olika elverktyg stals.

Annons

Enligt polisen har tillvägagångssättet varit att göra hål i plåten på dörren för att komma åt låsanordningen för att sedan stjäla föremål. Polisen misstänker att inbrottet har ett samband.

På polisens lokala Facebooksida skriver man: ”Har ni garage så lås om möjligt in bilen nattetid eller lämna dyrgriparna på firman. Belysning kan ha viss avskräckande effekt. Polisen tar tacksamt emot tips. Tipsa via 11414 eller www.polisen.se”

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons