Annons

Linnéuniversitetet investerar i prisade Växjöföretaget

Växjö • Publicerad 3 mars 2023
Carl Johansson & Marcus Öhrner, grundare Quiqly
Carl Johansson & Marcus Öhrner, grundare QuiqlyFoto: Urban Nilsson

Växjöföretaget Quiqly, vars affärsidé är att ta fram nya smarta betallösningar för tidningssajter, har tidigare prisats flera gånger. Nu har bolaget fått in fem nya investerare. En av de nya investerarna är Linnéuniversitetets holdingbolag, Linnaeus Venture AB.

– För första gången någonsin går Linnéuniversitetet in och investerar i ett studentdrivet bolag. Det är jättepositivt att de tänjt på sina gränser och ser det som positivt att börja här. Både i Stockholm, på Handels, och i Lund är det vanligt att universiteten går in och backar upp studentdrivna bolag. Linnéuniversitetet har velat göra det en längre tid men inte tagit klivet. Det känns smickrande att vara först, säger Carl Johansson.

Annons

Han och Marcus Öhrner är ekonomistudenter på Linnéuniversitetet och redan efter ett par veckors studier satte de sin affärsidé och startade företaget Quiqly som möjliggör för personer att köpa artiklar på tidningars hemsidor, utan att behöva teckna sig för en prenumeration.

Pengarna från de nya investerarna kommer att gå till marknadsfrämjande produktutveckling.

– Carl och Marcus har en kombination av en stor drivkraft, entreprenöriell förmåga samtidigt som de är lyhörda och uthålliga vilket krävs för att lyckas. Deras idé är inte helt unik, men de verkar till skillnad mot andra konkurrenter på marknaden ha identifierat vad det är som gör att den, i övrigt konservativa branschen, blir intresserad. De har funnit lösningen på kundernas verkliga behov, säger Emma Burman, som är vd för Linnaeus Venture AB.

Holdingbolaget har som uppdrag att kommersialisera och nyttiggöra idéer framtagna av anställda eller studenter vid Linnéuniversitetet, bland annat genom investeringar och andra former av aktiviteter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons