Annons
Växjö

Linnéuniversitetet och Växjö kommun samverkar i nytt forskningsprojekt

Växjö • Publicerad 6 december 2021
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Mats Holmertz

Växjö kommun finansierar ett nytt forskningsprojekt som ska genomföras av Linnéuniversitetet. Studien ska undersöka hur människor upplever att bo och leva i trähus och vilken påverkan husen har på hälsan.

Projektet startade den 1 december och pågår i ett år. Under våren 2022 kommer man att genomföra en bostadsundersökning där människor som bor i trähus intervjuas om sina upplevelser.

Annons

– Växjö kommun tar ett stort ansvar för miljö-, klimat- och hållbarhetsfrågor och där utgör träbyggnation en mycket viktig pusselbit i att föra arbetet framåt. Jag välkomnar det här forskningsprojektet då det bidrar till nya, mer kognitiva perspektiv på träbyggnation som vi kan dra nytta av i framtida byggprojekt, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Projektet är en del av Växjö kommuns träbyggnadsstrategi som i stort handlar om att öka användandet av trä där det är möjligt.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons