Annons
Växjö

Linnéuniversitetet startar utbildning i Göteborg

Växjö • Publicerad 9 augusti 2022
Linnéuniversitetet i Växjö.
Linnéuniversitetet i Växjö.Foto: Elvedin Basic

Det är brist på optiker i Sverige och samtidigt har endast Linnéuniversitetet och Karolinska institutet examensrätt för optikerutbildning. Nu väljer Linnéuniversitetet att starta en ny optikerutbildning i Göteborgsområdet.

– Bristen på optiker har länge varit stor och värst har det har det varit i Göteborg och i Norrland. Vi har fått frågan från branschen flera gånger tidigare, men då har vi inte riktigt varit redo för att ta oss an distansundervisningen. Nu har vi ett upplägg som verkligen kommer att fungera, säger Pauline Johansson, prefekt på institutionen för medicin och optometri.

Annons

Studenterna i Göteborg kommer att läsa tillsammans med studenterna i Kalmar. Den teoretiska undervisningen kommer till största del ske på distans och all klinisk undervisning kommer att ske vid respektive studieort.

– Planen är att vi ska erbjuda ett 30-tal utbildningsplatser med första antagning till hösten 2023, säger Ian Nicholls, dekan vid Linnéuniversitetets fakultet för hälso- och livsvetenskap.

En lektor och en adjunkt ska anställas för uppdraget att bygga upp och driva optikerutbildningen på plats i Göteborg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons