Annons
Växjö

Linnéuniversitetet stoppar kurs

Växjö • Publicerad 10 februari 2023
Linnéuniversitetet.
Linnéuniversitetet.Foto: Jonas Engman

Smålandsposten har de senaste veckorna rapporterat om att studenter missbrukar uppehållstillstånd genom att betala avgifter för universitetskurser för att i själva verket komma till Sverige för att arbeta. Det har av polisen beskrivits som en statligt organiserad väg in i Sverige.

Linnéuniversitetet stoppar nu en av höstterminens planerade kurser på grund av missbruken med uppehållstillstånden. Enligt Smålandsposten handlar det om kursen om studieförberedande engelska för internationella studenter.

Annons

– Skälet är att man söker kurser i Sverige och får uppehållstillstånd för studier. Men man har inte avsikten att studera utan tänker sig en annan framtid i ett bättre land, säger Hans T Sternudd, dekan vid fakulteten för konst och humaniora, till Smålandsposten.

Linnéuniversitetet ska också utreda om man ska göra den fristående kursen till en kurs inom ett program i ett försök att stoppa missbruket.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons