Annons
Växjö

Linnéuniversitetets krisledning aktiverad – erbjuder studenter stöd

Växjö • Publicerad 4 mars 2022
Peter Aronsson
Peter AronssonFoto: Johan Persson

Med anledning av den ryska invasionen av Ukraina har Linnéuniversitetets krisledning aktiverats. Krisledningen följer noga utvecklingen i Ukraina och Ryssland.

– Det dramatiskt ökande hotet om vidgade krigshandlingar gör att konflikten inte gäller bara Ryssland och Ukraina utan oss alla, säger Peter Aronsson, rektor vid Linnéuniversitetet.

Annons

Det finns ett mindre antal studenter från Ukraina och Ryssland på plats vid Linnéuniversitetet. Enligt LNU har de kontaktats och erbjudits stöd.

– Vi på Linnéuniversitetet ställer oss också självklart bakom dessa kraftiga fördömanden av den ryska aggressionen, säger Peter Aronsson.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons