Annons

Lion Bar stänger i Växjö

I flera år letade Lion Bar efter en lokal i Växjö innan de hittade rätt. Men nu, efter ungefär 500 dagar, tvingas restaurang- och barkedjan stänga vid Båtmanstorget.
– Det är väldigt tråkigt, säger Abraham Cakir, en av delägarna.
Växjö • Publicerad 23 december 2023
Lion Bar lämnar Båtsmanstorget vid årsskiftet.Foto: Ebba Engdahl

I mitten av augusti 2022 öppnade Lion Bar på Båtsmanstorget i Växjö. Kedjan hade i flera år visat intresse för att etablera sig i Växjö och i fjol beslutade sig ägarna till Båtmanstorget att stänga den klassiska restaurangen för att bli franchisetagare för Lion Bar i samma lokal.

Men nu ska restaurangen stängas ner. Hyresvärden och franchisebolaget har kommit överens om en flytt.

Annons

– Vi stänger ner nu den 31 december. Det är väldigt tråkigt att det blir så men vi letar efter en ny lokal och en ny franchisetagare i Växjö. Vi har fått ett väldigt bra mottagande och folk gillar konceptet, säger Abraham Cakir, en av delägarna till Lion Bar och ansvarig för franchisekedjans ekonomi och expansion.

Han lyfter upp att restaurangen under de första månaderna ökade omsättningen med 120 procent jämfört med när det var restaurang Båtsmanstorget men att det har varit problem på vägen, bland annat har hyresvärden och andra hyresgäster klagat på ljudnivån.

– Det har gått väldigt bra för enheten när de väl har fått spela musik och kommunen har kommit dit och kontrollerade ljudnivåerna. Vår franchisetagare med familj valde att lägga sig under den gräns som inspektören satte men ändå klagas det. De har inte kunnat driva verksamheten fullt ut, vilket är väldigt tråkigt.

Hur aktivt letar ni lokaler i Växjö?

– Växjö är verkligen en stad vi vill finnas i och vi har haft förfrågningar på lokaler som är till salu. Men det är ingen stress utan vi vill hitta rätt lokal och rätt franchisetagare eftersom vår nuvarande ska flytta till Stockholm.

Lion Bar är inne i en expansionsfas och planerar att öppna sex nya enheter i början av 2024, bland annat i Göteborg och Stockholm samt på Gotland.

– Vi har fullt upp framöver men Växjö är en av enheterna som vi ska öppna 2024 eller 2025, säger Abraham Cakir.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons