Annons
Växjö

Livsmedelshandel måste dumpa 21 000 paket nudlar och ett halvt ton juice

En livsmedelshandel i Växjö måste göra sig av med över 21 000 nudlar, ett halvt ton juice, 3 000 flaskor dricka och två pallar godis.
Allt detta då produkterna inte går att spåra.
Växjö • Publicerad 13 oktober 2023
Företaget får förbud för att både sälja och skänka de 21 000 paketen nudlar.
Företaget får förbud för att både sälja och skänka de 21 000 paketen nudlar.Foto: Växjö kommun

Det är miljö- och byggnämnden i Växjö kommun som har tagit beslutet som gör att ett företag som bedriver livsmedelshandel måste göra sig av med stora mängder mat och dricka.

Det var när samhällsbyggnadsförvaltningen gjorde utförde en kontroll i början av oktober som de två pallarna godis upptäcktes. När de bad personal på plats att få se kvitton, fakturor eller följesedlar för dessa gick det inte att få fram.

Här saknas innehåll

Annons

Efter kontroll av över 21 000 paket nudlar, närmare ett halvt ton juice och 3 000 andra flaskor dricka blev det samma svar även där. Och vid en ny kontroll två dagar senare kom man fram till att spårbarheten inte var fullständig.

Företaget får nu förbud mot att sälja, distribuera och skänka produkterna. Då livsmedel ska kunna spåras i alla stadier av produktionskedjan, vilket i detta fallet inte gått, antas livsmedlet kunna vara osäkert som människoföda.

Om förbudet inte följs kommer företaget att få vite på 100 000 kronor.

Oskar TinggrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons