Annons
Växjö

LNU beviljas 15 miljoner kronor - ska satsa på AI-forskning

Växjö • Publicerad 22 maj 2023
Linnéuniversitetet.
Linnéuniversitetet.Foto: Lena Gunnarsson

Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling har beviljat Linnéuniversitetet 15,1 miljoner kronor. Detta för att man ska kunna anställa sju nya doktorander. De ska forska om data och artificiell intelligens och kommer att anställas på företagen Electrolux Professional, Fortnox, Micropower, Softwerk, Virtual Manufacturing, Volvo CE och Vultus.

Totalt, med pengarna från stiftelsen samt universitetets och företagens egna satsningar så kommer notan för projektet att landa på 38 miljoner kronor.

Annons

Det är Industriforskarskolan DIA på Linnéuniversitetet som ligger bakom satsningen. DIA är inriktad mot de utmaningar inom områdena big data och artificiell intelligens.

– Ett flertal av dessa företag har industridoktorander anställda sedan första fasen. Att de nu tar in fler är ett tydligt bevis på den nytta som doktoranderna bidrar med i sina företag, säger professor Welf Löwe som leder forskarskolan.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons