Annons
Växjö

LNU näst mest sökta lärosätet i Sverige

Växjö • Publicerad 20 mars 2023
Foto: Anders Johansson

Totalt har 53 706 sökanden sökt sommarkurser på universitet i Sverige för sommaren 2023. Av dessa så har 17 809 sökt Linnéuniversitetet, vilket gör LNU till det näst mest sökta lärosätet i landet. Siffran är en ökning med 1500 sökande jämfört med i fjol. Endast Stockholms universitet har ett högre söktryck.

– Vi överträffar sifforna för första pandemivåren 2020 med råge. Sedan når vi inte riktigt upp till toppnoteringarna vi hade 2021, men det här är trots allt den högsta siffra vi haft utan omfattande påverkan från yttre faktorer, kommenterar Peter Citron, sektionschef studerandeavdelningen i ett pressmeddelande.

Annons

Linnéuniversitetet har de senaste åren haft en positiv trend där antalet sökande ökat från år till år.

– Ser vi till det faktiska antalet sökande så är årets siffror riktigt bra. Inte lika lätt att öka när vi redan har ett stort söktryck. En tredjedel av alla som söker sommarkurser har minst en kurs vid Linnéuniversitetet på sin ansökan, säger Peter Citron.

Svaren på huruvida man kommit in på sin sommarkurs får man den 26 april.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons