Annons
Växjö

LNU står värd för internationellt event för välbefinnande

Växjö • Publicerad 4 april 2023
Linneuniversitets rektor Peter Aronsson.
Linneuniversitets rektor Peter Aronsson.Foto: David Johansson

Den 3-4 april arrangeras ett event som heter FestiWell på Linnéuniversitetets campus i Växjö. Dit kommer hundratals deltagare från hela Europa för att ta del av ett späckat schema. På agendan står det bland annat drop-in yoga, föreläsningar, skogsbad och möjligheten att undersöka sin lyckopotential.

Linnéuniversitetet är en del av EUniWell (Europauniversitetet för välbefinnande) och det är under den flaggen som FestiWell anordnas. Syftet med eventet är att sammanföra studenter, forskare, lärare och personal från alla universitet i EUniWell.

Annons

– Inom EUniWell fokuserar vi på individers, samhällets och planetens välbefinnande. Att ha kompetens inom olika relaterade områden är viktigt för studenter, personal, lärare och forskare eftersom vi arbetar för en mer hållbar framtid, säger Ann-Charlotte Larsson, vicerektor för internationalisering och innovation vid Linnéuniversitetet i ett pressmeddelande.

Årets FestiWell blir det tredje i ordningen men det första som hålls i person. De föregående två åren har varit enbart digitala tillställningar.

– På Linnéuniversitetet är vi mycket stolta över att vara värd för det första FestiWell som arrangeras på plats vid ett av de EUniWell-universiteten. Jag hälsar alla våra EUniWell-kollegor varmt välkomna till Linnéuniversitetet, säger Peter Aronsson, rektor vid Linnéuniversitetet.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons