Annons
Växjö

LNU-studenter får elitidrottsstipendium: ”Ett tecken på att de vill satsa på mig”

Växjö • Publicerad 5 november 2023
Bordtennisspelaren Daniel Gustafsson vann EM-brons i sin klass i september.
Bordtennisspelaren Daniel Gustafsson vann EM-brons i sin klass i september.Foto: KARL NILSSON

Två studenter vid Linnéuniversitetet har fått Riksidrottsförbundets och Svenska spels elitidrottsstipendium på 50 000 kronor för att ha uppvisat goda resultat inom sin idrott i kombination med heltidsstudier på universitetet. Det är Mathilda Wiberg och Daniel Gustafsson.

Den sistnämnde läser ämneslärarprogrammet med ämnena idrott och hälsa och historia i Växjö samtidigt som han spelar bordtennis i paralandslaget.

Annons

– Det känns väldigt bra och ett tecken på att de vill satsa på mig och att jag har presterat bra på tävlingar, under året. Kombinationen med studier och elitidrott har fungerat bra för mig, säger han till Linnéuniversitetets hemsida.

Han har en nervskada i sin högra arm och har som mål att kvalificera sig till Paralympics i Paris nästa år. Han vann ett EM-brons i sin klass i september.

Matilda Wiberg läser till sjökapten i Kalmar samtidigt som hon tävlar i racerbåt.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons