Annons

Lohilo avslutar långt hyresavtal i Växjö – ska spara över nio miljoner

Växjö • Publicerad 15 oktober 2023
Lohilo
LohiloFoto: Urban Nilsson

Växjöföretaget Lohilo gick i början av september ut med information om att nya besparingar och effektiviseringar ska genomföras och spara uppemot 18,5 miljoner kronor årligen.

I fjol mer än halverades personalstyrkan och när verksamheten förändrats och personalstyrkan kraftigt minskat har koncernens lokaler för kontor, frys- samt torrlager i Växjö blivit för stora och att förhandlingar om att lämna delar av fastighetsavtalet hade inletts. Det skulle ge upp till sju miljoner kronor årligen i besparingar från och med början av 2024.

Annons

Nu meddelar Lohilo att man har nått en överenskommelse med fastighetsägaren för lokalerna i Växjö och att det nuvarande hyresavtal som sträcker till våren 2034 avslutas i förtid. Bolagets hyresavtal kommer att tas över av en tredje part i februari nästa år. Lohilo ska betala 2,2 miljoner kronor per år i fyra år för att avsluta hyresavtalet i förtid. Samtidigt har företaget förbundit sig att köpa lager- och logistiktjänster av den nya hyresgästen. Lohilo beräknar att besparingen blir på ungefär 9,2 miljoner kronor per år från och med februari nästa år.

Lohilo har nyligen också genomfört en företrädesemission som blev tecknad till hundra procent. Totalt tillförs bolaget 6,9 miljoner kronor före emissionskostnader. Bland annat har bolagets huvudägare Richard Hertvig och Santhe Dahl Invest gått in och köpt över 2,4 miljoner aktier tillsammans. Det har också genomfört en riktad nyemission.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons