Annons
Växjö

Lohilo förlikas i mångmiljontvist

Växjö • Publicerad 24 mars 2022
Richard Hertvig, vd Lohilo Foods.
Richard Hertvig, vd Lohilo Foods.Foto: Pressbild

Lohilo har tidigare krävt den tidigare samarbetspartnern Nick's på nästan 24 miljoner kronor. Nu har parterna kommit överens om en förlikning och Växjöföretaget Lohilo får 6,25 miljoner kronor.

– Jag är nöjd att vi kan lämna detta bakom oss och i stället fokusera på tillväxt och lönsamhet i vår kärnverksamhet, säger vd Richard Hertvig i ett pressmeddelande.

Annons

Lohilo och Nick's skulle skapa ett framgångsrikt varumärke för sockerfri glass men i början av förra året ville företaget bakom Nick's, Luthman Backlunds Food, avsluta samarbetet. Lohilo stämde då företaget på 23,9 miljoner som skadestånd för sina förluster på grund av det avbrutna avtalet.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons