Annons
Växjö

Lohilo satsar i Europa

Växjö • Publicerad 16 oktober 2022
Richard Hertvig, vd Lohilo Foods.
Richard Hertvig, vd Lohilo Foods.Foto: Pressbild

Innan sommaren tecknade Lohilos samarbetspartner i Nederländerna ett distributionsavtal med landets största dagligvaruaktör Albert Heijn. Nu utökas antalet listningar från 600 till 827 butiker i Nederländerna.

– Att vi redan efter några månader får utökade listningar i Nederländerna visar på att vi har en produkt och ett varumärke som attraherar konsumenter i hela Europa. När vi nu lyckats komma in på en kedja, ökar möjligheterna att lansera hos fler aktörer som finns i Nederländerna men också på närliggande marknader, säger Richard Hertvig, vd på Lohilo Foods AB.

Annons

Det Växjöbaserade foodtech-bolage startade som en glassproducent under namnet Alvestaglass och har sedan dess vuxit med produkter inom functional food.

Framgången i Nederländerna gör att Lohilo vill fortsätta expandera i Europa.

– Vi har jobbat stenhårt med att paketera vårt koncept med unika glassprodukter genom vår proteinrika och kalorisnåla Lohilo. Framgången i Nederländerna ger oss självförtroende och nu satsar vi vidare för att lansera i flera stora länder i Europa, säger Richard Hertvig.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons