Annons
Växjö

Lokala evenemanget MAT kan vinna nationellt pris

Växjö • Publicerad 11 november 2021
Matrundan 2021 i Höö, Skogslunds trädgård. På besök hos Sofia och Peter Carlstedt som driver ett företag som ägnar sig åt försäljning av grönsaker.
Matrundan 2021 i Höö, Skogslunds trädgård. På besök hos Sofia och Peter Carlstedt som driver ett företag som ägnar sig åt försäljning av grönsaker.Foto: Filip Sjofors

Evenemanget MAT är finalist i tävlingen Placebrander of the Year – årets platsmarknadsförare 2022. Motiveringen är bland annat att man satt Växjö och Kronoberg på kartan inom hållbar och närproducerad mat och den handlingskraftiga omställningen i spåren av pandemin.

När pandemin slog till ställde man om evenemanget som vanligtvis drar 100 lokala producenter och 50 000 besökare. Först en serie digitala seminarium, sedan restaurangveckan UT o ÄT och därefter MAT-rundan – istället för att gå på marknad fick besökarna åka till producenterna.

Annons

Bakom projektet står Växjö kommun, Region Kronoberg, Länsstyrelsen Kronoberg och Destination Småland.

– Vi är glada och stolta att evenemanget MAT får detta erkännande och nationell uppmärksamhet, Nomineringen får vi tack vare det mångåriga samarbete som ligger bakom uppbyggnaden av evenemanget där även bolaget Växjö & Co haft en stor del, säger Karin Malm, projektledare på Destination Småland.

Finalen avgörs i Skellefteå på Placebranders Day den 20 januari 2022. De övriga nominerade är Upptäck Jämtland, Tjena Polcirkeln från Hej Hemby och Nyfiken på grannen.

Testa SMP digital plus: Två månader för två kronor

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i 2 månader för endast 2 kronor.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons