Annons
Växjö

Lokala fotograferna kan vinna SM

Växjö • Publicerad 3 september 2023 • Uppdaterad 4 september 2023
Kronobergs prisade fotografer Martina Wärenfeldt och Maria Lindberg. Bilden är ett montage.Foto: Lena Gunnarsson/Filip Sjöfors

I oktober avgörs SM i Fotografi som är en tävling för professionella och amatörfotografer som vill få sina bilder bedömda.

Nu har årets finalister presenterats. Martina Wärenfeldt i Växjö har genom åren prisats och hyllats ett stort antal gånger. Hon har tidigare bland annat vunnit vunnit SM i fotografi och guld i porträttfotografering i fotovärldens EM. Nu är hon nominerad i fem kategorier till årets SM. Kategorierna som Växjöfotografens bilder har kvalificerat sig till final i är klassiskt porträtt, grupp, gravid, kreativt barnporträtt och kreativt porträtt.

Annons

Även Maria Lindberg från Blädingeås, som i fjol vann kategorin tama djur. Hon är nominerad i den kategorin även i år samt i kategorierna grupp och gravid.

Maria Lindberg.Foto: Anders Andersson

Ida Levin som driver Fjällripa Photography med säte i Vislanda är i final i två kategorier, både tama djur och grupp. Växjöfotografen Niklas Englund som fotar många produktbilder är nominerad i kategorin kommersiell.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons