Annons
Växjö

Lokala gymkedjan fortsätter expandera – öppnar sin åttonde anläggning

Idrottskliniken tar över Träningsfabriken på Öster.
Det innebär att den lokala gymkedjan öppnar sin åttonde anläggning i Växjö.
– Med denna har vi fyra stora anläggningar, en i varje väderstreck, säger ägaren Patrik Mattsson.
Växjö • Publicerad 8 juli 2024
Träningsfabriken byter namn till IK Östra när Idrottskliniken tar över. På bilden syns Patrik Mattsson, vd och ägare för Idrottskliniken, Jennifer Carlsson och Linda Lihné, delägare i Träningsfabriken och Jon Havnesköld, sälj- och marknadsansvarig för Idrottskliniken.
Träningsfabriken byter namn till IK Östra när Idrottskliniken tar över. På bilden syns Patrik Mattsson, vd och ägare för Idrottskliniken, Jennifer Carlsson och Linda Lihné, delägare i Träningsfabriken och Jon Havnesköld, sälj- och marknadsansvarig för Idrottskliniken.Foto: LENA GUNNARSSON

I september tar Idrottskliniken över Träningsfabrikens verksamhet och lokaler på Kvarnvägen. Den nya anläggningen på Öster kompletterar de övriga, menar Patrik Mattsson, vd och ägare av Idrottskliniken.

– Den familjära andan som tjejerna har byggt upp här stämmer väldigt bra överens med våra andra anläggningar. Och det är en väldigt spännande lokal, säger Patrik Mattsson.

Idrottskliniken har expanderat senaste åren. ”Det är för att stärka varumärket vi behöver växa. När man är lite större vågar man prova på nytt och göra lite större investeringar”, säger Patrik Mattsson, vd.
Idrottskliniken har expanderat senaste åren. ”Det är för att stärka varumärket vi behöver växa. När man är lite större vågar man prova på nytt och göra lite större investeringar”, säger Patrik Mattsson, vd.Foto: LENA GUNNARSSON
Annons

Träningsfabriken var en uppstickare som ville utmana kedjorna när de öppnade 2019 i den gamla industrilokalen på Öster. De fem kvinnor som byggde upp gymmet från grunden hade stora visioner om att nå ut till den stora allmänheten. Men efter fem år väljer de nu att ta ett steg tillbaka.

– Det är ett beslut som vuxit fram. Att driva en träningsanläggning kräver mycket tid och engagemang. ”Fabriken” startade mer som en hobby för oss men har blivit en stor del av allas vardag, säger Jennifer Carlsson, en av delägarna.

Läs mer på Smålandsposten via länken nedan.

Anna Karolina PerssonSkicka e-post
Lena GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons