Växjö

Lokala politiker föreslås till nationella poster

Växjö • Publicerad 14 mars 2023
Henrietta Serrate (S).
Henrietta Serrate (S).Foto: Elvedin Basic

Den 10 mars antog den socialdemokratiska partistyrelsens verkställande utskott förslag till vilka som ska representera partiet i Sveriges kommuner och regioners (SKR) beredningar. Bland namnen som föreslogs fanns två politiker från Kronoberg med.

Oppositionsrådet i regionen, Henrietta Serrate (S) föreslås ta plats i Beredningen för kompetensförsörjning i välfärden och kommunstyrelsens ordförande i Växjö, Malin Lauber (S), föreslås till Beredningen för utbildningsfrågor.

– Det är ingen nyhet att det är stora utmaningar med kompetensförsörjningen i välfärden, både idag och framåt. Det är på många sätt en ödesfråga. Att förbättra arbetsmiljön och villkoren för de som arbetar i välfärden tror jag är nyckeln till att få fler att söka sig till och stanna kvar i välfärdsyrken. Det finns inga genvägar, säger Henrietta Serrate (S).

Malin Lauber (S).
Malin Lauber (S).Foto: Elvedin Basic

Malin Lauber hoppas i och med den nya posten kunna påverka skolpolitiken i hela landet.

– SKR blir nu en stark motvikt till den högerkonservativa regeringen. Kommunerna och regionerna runt om i landet står inför en tuff ekonomisk utmaning och behovet av ökade statsbidrag är enormt. Jag ser fram emot att Växjö och Kronoberg kommer kunna påverka skolpolitiken i Sverige utifrån det uppdrag som jag nu föreslås till i Beredningen för utbildningsfrågor, säger Malin Lauber (S).

Valen till utskott och beredningar beslutas formellt av SKRs styrelse som väljs på SKR:s valkongress den 21 mars.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.