Lokala profiler kan vinna Svenska Gastronomipriset

Växjö • Publicerad 18 mars 2023
Andreas Johansson och Rubén Sanz Ramiro. Bilden är ett montage.
Andreas Johansson och Rubén Sanz Ramiro. Bilden är ett montage.Foto: Pressbilder

Den 15 maj hålls en prisutdelning för det Svenska Gastronomipriset 2023 på Operakällaren i Stockholm. Det är restaurangbranschen som bland annat utser de bästa kockarna, krogarna, servitörerna, sommeliererna och konditorerna i Sverige.

PM & Vänner har fått två nomineringar. PM & Vänner är nominerat i kategorin Sommelierernas dryckesupplevelse, ett pris som Växjörestaurangen vunnit de sex senaste gångerna. Rubén Sanz Ramiro kan också bli Sommelierernas sommelier, som han har vunnit fem gånger tidigare.

Två nomineringar har också kaffebaren Bönan & Mustaschen på Storgatan i Växjö fått. Bönan & Mustaschen är nominerat till priset Baristornas kaffeupplevelse och ansvarige, Andreas Johansson, kan bli Baristornas barista. Han har varit nominerad flera gånger tidigare.

Nomineringarna tas fram av branschfolk där drygt hundra av de bästa och framstående kockarna, baristorna, bartendrarna, konditorerna, sommeliererna och servitörerna har fått säga vilka de tycker är bäst.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.