Annons
Växjö

Lokala profilerna tar plats på topplistorna – har stort inflytande på sociala medier

Flera kronobergare finns med på Maktbarometerns listor över de mäktigaste svenskarna på sociala medier.
Växjö • Publicerad 22 oktober 2023
Emil Henrohn och Tone Sekelius.
Emil Henrohn och Tone Sekelius.Foto: Calle Rydqvist

Föreningen Medieakademin, som har målsättningen att ”fördjupa mediedebatten och öka kvaliteten på samtal och analyser av samhälle, politik och kultur”, tar varje år fram en Maktbarometer som bygger på statistik över antalet följare, delningar, visningar och andra reaktioner på ett stort antal svenska konton på Twitter/X, Tiktok, Instagram, Facebook och Youtube.

På listan Årets makthavare 2023 går trion JLC förbi Familjen Lundell upp till förstaplatsen men det finns ingen profil från länet på listan. Det gör det dock när man tittar på topp 200 på respektive sociala medie-plattform.

Annons

Tone Sekelius finns med på topplistorna för Youtube (plats 119), Instagram (132) och Tiktok (119). Tones förra klasskamrat Emil Henrohn toppade Tiktok-listan i fjol och är i år på plats fyra. På Tiktok-listan finns även Pontus Rasmusson på plats 198. Han har tidigare varit bland de främsta på Youtube men efter att hans konton på videoplattformen tagits bort saknas han på den listan.

På Instagram tar Växjöartisten John Lundvik plats efter att ha klättrat 82 placeringar till plats 183. På Youtube har Växjöbon Aida Reva väckt mångas nyfikenhet och hon finns på plats 190 efter att ha klättrat 279 placeringar från i fjol.

På X, det som tidigare hette Twitter, finns två från Älmhults kommun. Det är Kent Wisti på plats 120 och Marcus Leifby på plats 175.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons