Annons
Växjö

Lösspringande hund efter mordet – har inte fångats in

En större hund springer sedan i helgen lös på Araby och många personer har engagerat sig i att försöka fånga in och hjälpa den.
Enligt polisen kan det finnas en koppling till lördagsnattens mord i området, men det är inte bekräftat.
Växjö • Publicerad 12 oktober 2023
Enligt uppgifter till Smålandsposten har den lösspringande hunden varit synlig i området sedan helgens mord i Araby.
Enligt uppgifter till Smålandsposten har den lösspringande hunden varit synlig i området sedan helgens mord i Araby.Foto: Carl Carlert

Under natten till söndagen sköts en 23-årig man till döds när han var ute med sin hund på Sommarvägen på Arabyområdet i Växjö. Ingen har ännu gripits som misstänkt för mordet.

Sedan mordet inträffade har en större hund varit synlig i området och flera privatpersoner har engagerat sig i att försöka fånga in och hjälpa det skygga djuret. På onsdagsförmiddagen fanns dock inga uppgifter om att hunden hade fångats in ännu.

Annons

Enligt polisens presstalesperson Robert Loeffel har patruller jobbat med att försöka lokalisera hunden och han lovordar privatpersonernas engagemang för att lösa ärendet.

– Det kan finnas en koppling till händelsen i helgen men det är inget som vi från polisens sida har fått bekräftat. Vi har fått information om att hunden inte bara har rört sig i Araby utan har varit synlig i ett större område, bland annat på Sandsbrovägen.

Läs vad mer polisen och länsveterinären på länsstyrelsen säger via länken nedan.

LÅS UPP ARTIKELN OVAN GRATIS – MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons