Annons
Växjö

Lugn midsommarafton – men fyllor på morgonen: ”Hittades i buske”

Kronoberg • Publicerad 25 juni 2022 • Uppdaterad 26 juni 2022

Här saknas innehåll

Polisen betecknar midsommarafton som lugn i Kronoberg och man har inte fått in några anmälningar om mer allvarliga misshandelsfall eller bråk under kvällen och natten.

– Det har varit lugnt på den fronten vad jag kan se när det gäller anmälningar, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Annons

Tidigt på midsommardagen, strax före klockan sex på morgonen, fick en polispatrull som befann sig i Almundsryd i Tingsryds kommun syn på en personbil med släp som man bestämde sig först kontrollera.

– Där blev föraren, en man i 35-årsåldern, misstänkt för grovt rattfylleri och han medtogs för kontroll. Han är även misstänkt för grov olovlig körning eftersom han saknar giltigt körkort, säger Evelina Olsson.

Ett par timmar senare, vid niotiden på morgonen, slog allmänheten larm till polisen om att en man låg och sov i en buske på Kolarevägen i Braås i Växjö kommun.

– Polispatrullen omhändertog honom för tillnyktring. Det är tryggare för honom att sova ruset av sig i polishuset, så han inte råkar ut för något, fortsätter Evelina Olsson.

Mannen, vars identitet ännu inte är fastställd, är inte misstänkt för något brott.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons