GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Lurade försäkringskassan – krävs på nära en halv miljon

     Växjö • Publicerad tisdag 20:00
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: MAXIM THORÉ

     En kvinna i 40-årsåldern, folkbokförd i Växjö, har under treårs tid fått flera olika bidrag och stöd utbetalade från Försäkringskassan. Enligt Smålandsposten rör det sig bland annat om barnbidrag, föräldrapenning, underhållsstöd, bostadsbidrag och aktivitetsstöd.

     I våras beslutade sig Försäkringskassan att granska kvinnans ärende. I utredningen visade det sig att kvinnan inte alls var boende i Växjö, utan hade flyttat utomlands.

     Totalt uppgick bidragsbeloppen under perioden till 422 000 kronor, ett belopp som kvinnan nu är skyldig att betala tillbaka.

     I beslutet skriver myndigheten att man inte funnits några särskilda skäl som skulle befria kvinnan från att betala tillbaka de 422 000 kronorna som hon felaktigt tillskansat sig i bidrag.

     Tova LyrénSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.