Annons
Växjö

Lyssnarsuccé för programmet: ”Överväldigade”

Växjö • Publicerad 20 maj 2023
Programledarna Jenny Berntson Djurvall och Mats Ottosson leder Fågelsångsnatten
Programledarna Jenny Berntson Djurvall och Mats Ottosson leder FågelsångsnattenFoto: Karin Gyllenklev/Sveriges Radio

I flera år har Sveriges Radio satsat på Fågelsångsnatten som under en vårnatt sänder live från olika platser runt om i landet. Programledarna Mats Ottosson och Jenny Berntson Djurvall sänder från Osaby söder om Växjö och dessutom medverkar personer från andra håll i Sverige.

Under årets sändning, den 13 maj, lyssnade 440 000 personer någon gång på programmet- Det är 22 procent fler än under förra året och 37 procent fler än en vanlig natt på P1. Lyssningen på programmet har även ökat i efterhand då den finns som podd.

Annons

– Vi har fått fint gensvar förut, men i år blev vi överväldigade. Det verkar som att Fågelsångsnatten har satt sig. Under natten hörde lyssnarna av sig från hotellrum i Paris, en veranda i North Carolina, skogen i Medelpad, ett tält i Ålands skärgård med mera. Känslan av att vi gjorde det här tillsammans var så stark, säger producenten Helena Söderlundh.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons