Annons
Växjö

M-topp lämnar alla sina uppdrag i Växjö – värvas till Tenjes stab

Denice Brewer (M) tog över efter Anna Tenje (M) i Växjös kommunfullmäktige. Nu går hon återigen i Anna Tenjes fotspår när den politiska karriären tar henne till Stockholm.
Växjö • Publicerad 11 oktober 2023
Denice Brewer (M).
Denice Brewer (M).Foto: Daniel Johansson

Moderaten Denice Brewer ersatte Anna Tenje (M) i Växjös kommunfullmäktige när Tenje flyttade till Stockholm och blev äldre- och socialförsäkringsminister.

33-årige Denice Brewer har i dagsläget sju politiska uppdrag i Växjö. Hon är bland annat gruppledare för Moderaterna, ledamot i kommunstyrelsen, arbetsutskottet och andre vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

Annons

Nu står det klart att hon går i Tenjes fotspår och flyttar upp till Stockholm för att ingå i äldre- och socialförsäkringsministerns stab. I och med detta så lämnar hon alla sina politiska uppdrag i Växjö efter kommunfullmäktige den 17 oktober.

– Det känns tråkigt, väldigt vemodigt. Jag är väldigt stolt över det förtroende jag haft i Växjö, speciellt som gruppledare. Vi har en väldigt stark och bred grupp som kommer att bli jobbig att lämna, säger Denice Brewer.

Vem eller vilka som kommer att efterträda Denice i hennes uppdrag kommer att fastställas på samma kommunfullmäktige i mitten av oktober som även blir Denice sista.

I Anna Tenjes stab kommer Denice Brewer att agera pressassistent. Det innebär att hon bland annat kommer att organisera ministerns pressträffar och arbeta med brevsvar.

– Det känns väldigt kul. Jag är väldigt stolt att få jobba inom regeringen, att jobba för hela Sverige.

När förfrågan om det nya jobbet nådde Denice Brewer så rådde det ingen tvekan om huruvida hon skulle tacka ja.

– Får man en sådan här chans så tycker jag att den är värd att ta. Det är en chans jag inte vill missa. Jag kommer att fortsätta arbetet som moderat från en annan position. Självklart kommer jag att sakna Växjö, men moderaterna här har en stark grupp och jag känner mig trygg i att de kommer att föra vårt arbete vidare på ett utmärkt sätt.

I mitten av oktober går flyttlasset norrut mot huvudstaden för Denice Brewer och familjen.

– Det känns spännande att komma till Stockholm. Men Växjö kommer alltid att vara hemma. I och med att Anna (Tenje) också har ett förflutet i Växjö så hoppas jag kunna hålla en anknytning ner hit även via politiken.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons