Annons
Växjö

M vill sälja delar av Vidingehems bestånd

Växjö • Publicerad 18 december 2023 • Uppdaterad 19 december 2023
Vidingehem.
Vidingehem.Foto: Pressbild

Det kommunala bostadsbolaget Vidingehem äger en större andel av det totala bostadsbeståndet i kommunen än snittet i Sverige. Nu vill Moderaterna i Växjö att delar av beståndet ska säljas.

– Det är dags att vi nu börjar planera för att genomföra en försäljning. Vi ska ha en attraktiv bostadsmarknad med olika bostadsformer. Vi tror att bostadsmarknaden mår bra av fler aktörer, säger Anton Olsson, oppositionsråd och 2:a vice ordförande VKAB.

Annons

Partiet föreslår att Catharina Rydberg Lilja, kommunchef och vd för VKAB, ska ta fram underlag för att kunna förbereda alternativ för en försäljning på tre, fem och sju procent av Vidingehems bostadsbestånd. Enligt motionen ska underlaget också föreslå förslag på objekt som är möjliga att sälja under mandatperioden när marknaden har återhämtat sig.

I Vidingehems ägardirektiv står det att det behövs flera starka aktörer på Växjö kommuns bostadsmarknad och att bolaget ska ställa sig positivt till bildandet av bostadsrättsföreningar och att sälja lägenheter vid behov.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons