Annons
Växjö

Majkens rum får nya ägare

Växjö • Publicerad 1 september 2023
Erika Johansson säljer Majkens rum.
Erika Johansson säljer Majkens rum.Foto: Privat

I 20 år har Erika Johansson drivit och ägt butiker i Växjö. De senaste sex åren har det skett under namnet Majkens rum. Nu är det klart att hon lämnar över sin butik på Grand Samarkand till L.E.S. Factory den 1 oktober. De ska driva vidare butiken under samma namn under hösten. Nästa vår sker ett namnbyte.

”Erika har gjort ett fantastiskt arbete med butiken och bolaget. Den första tiden kommer fokuset ligga på att ta del av hennes erfarenhet, relationer med leverantörer, att ta hand om personalen och säkerställa att kunderna fortfarande får det de kan förvänta sig. Inga större förändringar ligger i planen just nu. Till våren gör vi ett omtag av konceptet och byter namn till L.E.S. Factory”, säger Annie Platzer, vd på Visive, investerarbolaget som finns bakom Växjöbaserade L.E.S. Factory i ett pressmeddelande.

Annons

Vad som väntar för Erika Johansson är ännu oklart. Det som är klart är att Majkens rum på Signes Trädgård på Norremark kommer att avvecklas vid årsskiftet.

”Det är en spännande tid och framför allt ser jag att Majkens rum har en fin framtid, med ny kraft och drivna människor som vill bolaget och personalen det bästa”, säger Erika som kommer att finnas kvar i organisationen under en tid framöver i ett pressmeddelande.

L.E.S. Factory har sedan ett par år en butik på Storgatan i Växjö och den kommer att drivas vidare, berättar Annie Platzer.

– Vi har ett stort engagemang i en levande stadskärna men kundunderlaget har väl inte varit riktigt vad vi hoppades på. Men vi fortsätter med butiken i centrum. Vi vill ju dock inte konkurrera med oss själva så det blir lite fokus på olika målgrupper när det gäller utbudet i butiken på Storgatan och den på Grand Samarkand.

Här saknas innehåll

Daniel RydströmSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons